Een interview met Daisy: Winnaar van het @HOME Singer- Songwriter Contest!

In de Coronatijd is het enorm moeilijk voor singer- songwriters om hun muziek te delen met een breder publiek. En dat terwijl de zeeën van vrije tijd en de bijzondere situatie een voedingsbodem zijn voor het schrijven van prachtige muziek. Om deze redenen organiseerde GYG het @HOME Singer- songwriter contest. Meerdere Singer- songwriters hebben hun nummers ingestuurd, en vervolgens heeft het online publiek via de gloednieuwe GYG- app hun stem uitgebracht. De meeste stemmen zijn gegaan naar Daisy met haar nummer Be Okay!

De talentvolle zangeres zal binnenkort samen met haar ukelele de studio induiken om een professionele opname te laten maken van haar nummer. Deze zal officieel worden uitgebracht inclusief eigen videoclip. Verder zal Daisy alle ins- en outs te weten komen op zowel muzikaal als zakelijk vlak die nodig zijn om haar weg te vinden binnen de entertainmentsector door steun en uitleg van GYG. We interviewden Daisy over haar reactie op het winnen van het contest, de inspiraties voor haar inzending, en haar plannen voor de toekomst.


-  -        Hoi Daisy, nogmaals gefeliciteerd met het winnen van het Singer- Songwriter contest. Je hebt een prachtig nummer geschreven! Als ik als eerste eens mag vragen: waarom besloot je mee te doen aan het contest?


“Tja, waarom niet? Ik vind het leuk om iets nieuws te proberen. Ik heb wel meerdere keren meegedaan aan verschillende talentenjachten en heb nog nooit meegedaan met een eigen nummer. Dat wilde ik eigenlijk altijd al een keer doen, en nu had ik de kans. Dus die greep ik!-  -        Het was een goed idee om die kans te grijpen blijkt nu wel! Heb je het nummer speciaal geschreven voor het contest?


“ik heb wel meer nummers geschreven, en had dit nummer net af voor het contest begon. Ik heb verschillende stukken uit andere nummers samengevoegd bij het schrijven van Be Okay. Mijn inspiratie was het nummer ‘Green’ van Cavetown. Ik hoorde dit nummer op school. Het gaat over het einde van een relatie of een vriendschap en is dus best verdrietig.


- -         Niet een heel vrolijke inspiratie inderdaad… wat dacht en voelde je zelf bij het schrijven van dit nummer?


“ik was eigenlijk best vrolijk, maar leefde me in in het verdriet wat in het nummer ‘Green’ zat. Ik kon me voorstellen hoe het voelt wanneer een vriendschap of relatie over is, maar heb dit zelf niet meegemaakt. Mijn eigen vrolijke gevoel en het verdriet uit mijn inspiratie- nummer voegde ik eigenlijk samen in Be Okay. Ik schrijf het nummer als troost aan iemand die verdrietig is over het einde van een relatie. De boodschap is eigenlijk: alles wat is gebeurt, alle leuke momenten die jullie samen hebben meegemaakt, die blijven voor altijd. Ik wilde hoop overbrengen, en de luisteraar opbeuren met mijn eigen blijdschap, maar wel laten zien dat het oké is om verdrietig  te zijn.


- -         Een bijzondere en positieve boodschap! Wat ook bijzonder is, je begeleidt jezelf op een ukelele! Waarom koos je daarvoor?


“ik ben net begonnen met ukelele, en vond het goed bij het nummer passen. Ik wilde wat nieuws proberen en dacht: waarom niet?


- -         Je houdt wel van een uitdaging! Naar wat voor muziek luister je eigenlijk zelf?


“ik luister veel naar alternatieve bands, zoals Twenty One Pilots en Panic! At the Disco bijvoorbeeld. Ook vind ik indie en rockmuziek erg leuk. Maar popmuziek staat ook vaak in mijn afspeellijst!--          Heb je een rolmodel of grote inspiratie binnen de muziekwereld?


ik vind veel alternatieve bands wel inspirerend. Het is niet alleen de muziek die ik leuk vind, maar ik kan me wel vinden in de manier van denken over de wereld van veel bandleden. Ik heb namelijk een beetje hetzelfde wereldbeeld.


--          Wat doe je, naast zingen, ukelele spelen en liedjes schrijven nog meer op muzikaal gebied?


“ik zit in een bandje, we repeteren, wanneer iedereen kan, elke week bij de Reggehof in Goor in de Popkelder. Ik speel daar piano en ik zing. Piano speel ik vanaf mijn 9e . Daar heb ik nog steeds les in. Ik ben ook begonnen met gitaar spelen, en nu doe ik ook ukelele en basgitaar.--          Je hebt natuurlijk het @HOME Singer- Songwriter contest gewonnen. Heb je nog bijzondere reacties ontvangen na je winst?


“ik kreeg vanuit Australië een heel enthousiast bericht “hey Daisy, nice job! Congratulations!” en alle succeswensen op mijn muzikale carriére. Het berichtje kwam van familieleden die jaren geleden naar Australië zijn verhuist. We hebben nog goed contact met ze, maar het was heel leuk om deze leuke boodschap van ze te krijgen! Verder waren mijn vrienden en familie hier natuurlijk erg enthousiast, dat was ook fijn!


--          Je hebt natuurlijk ook een mooie prijs gewonnen: het maken van een studio- opname van ‘Be Okay’ en  het officieel uitbrengen van je nummer met videoclip, en hulp en ondersteuning op muzikaal en zakelijk vlak zodat je straks je van je allerbeste kant kan laten zien binnen de muziekwereld.  Waarin zou je je nog echt willen ontwikkelen?


“ik zou vooral willen weten hoe ik moet omgaan met de muziekwereld. Bijvoorbeeld hoe ik een goede performance kan neerzetten waardoor ik veel mensen kan aanspreken. Ook wil ik wel wat meer weten hoe het zakelijke allemaal in zijn werk gaat. Ik zou verder wel graag beter basgitaar leren spelen. Daar ben ik namelijk net mee begonnen.  Het is ook fijn om te weten hoe je inspiratie opdoet voor het schrijven van liedjes. Panic! At the Disco heeft bijvoorbeeld heel veel verschillende muziek gemaakt met heel verschillende teksten en veel muziekstijlen. Dat zou ik ook graag willen kunnen.


--          Wat zijn je toekomstplannen, wat zou je graag willen bereiken in de muziekwereld.


“ik zou graag een breed publiek willen trekken. Ik zou het heel leuk vinden om mensen te kunnen raken met mijn muziek. Verder wil ik me vooral muzikaal verbeteren. Ik heb niet echt de droom om bij een groot evenement te spelen of zo. Ik ga volgend jaar naar 4 MAVO, en daarna wil ik graag de Opleiding tot artiest gaan doen in Almelo op het ROC. Met deze opleiding hoop ik mijn toekomstplannen een beetje meer waar te maken.--          Dat zijn mooie vooruitzichten! We zullen elkaar nog vaker zien natuurlijk, maar ik wens je veel succes op je muzikale pad. Je bent enorm talentvol, dus dat komt zeker goed! Tot binnenkort!


“heel erg bedankt voor het interview, het was erg leuk! Tot binnenkort! 

Met haar heerlijk nuchtere- “waarom niet?” instelling, sterke inlevingsvermogen, de motivatie om zich te blijven ontwikkelen en bovenal haar bijzondere muzikale talent zal ze het ver gaan schoppen…