Interview met aanstormend DJ- talent DJ TiTom!

 • DJ Titom: Nederlands nieuwste DJ- aanwinst!

  Onlangs scoutte GYG Entertainment het jonge en ambitieuze DJ- talent Tom Bouwmeester uit Vorden, alias DJ TiTom. Waar de meeste andere 15- jarigen hun zakcentje verdienen door vakken te vullen in de plaatselijke supermarkt, heeft Tom al gedraaid op feesten voor een paar duizend man en onderhand al een flinke fanbase opgebouwd. Hij heeft zelfs zijn eigen merchandise- lijn opgezet! Wanneer je in Vorden en omstreken over straat loopt, zul je er velen tegenkomen gekleed in sweaters en shirts met het logo van DJ TiTom.

  Hij draait graag feestmuziek wanneer hij in tentfeesten zijn sets doet, maar is ook zeker niet vies van een flinke dosis Dance en EDM. Als het aan de ambitieuze jonge DJ ligt, dit alles is nog maar het begin… Zijn streven om zich te blijven ontwikkelen en zijn realistische en zelfverzekerde houding maken dat deze DJ een prachtige aanwinst is voor het team van GYG. Daarom interviewden we DJ TiTom over zijn DJ- carrière en toekomstplannen. Genuanceerd en bescheiden dat hij is zou hij het niet snel toegeven, maar met zijn talent zal hij ervoor zorgen dat we in de toekomst nog veel van deze jonge DJ gaan horen…

  -Welkom Tom! Is de treinreis goed gegaan?

   

  “ja hoor, prima. Kon nu mooi zo overdag in de vakantie.

   

  -Dat scheelt wel natuurlijk. Het schooljaar goed doorgekomen?


  “ja, ik haalde prima cijfers. Volgend jaar doe ik examen op het VMBO- Kader in Zutphen. Dat moet wel goedkomen. Ik wil daarna graag een technische opleiding gaan doen.

   

  -Leuk, een technische achtergrond en DJ zijn. Misschien kun je wel leren hoe je je eigen apparatuur in elkaar kan zetten!


  “ja, combineren zou helemaal leuk zijn. Als het even kan wil ik wel m’n brood verdienen als DJ in de toekomst. Ik doe natuurlijk wel een opleiding zodat ik zeker ben dat ik later een baan heb. Als ik niet rond kan komen van DJ alleen dan zou ik in het weekend wel DJ blijven naast m’n werk, net zoals ik nu doe.

   

  -begrijp ik helemaal. Tom, vertel: je zit nu hier, maar hoe ben je eigenlijk bij GYG terecht gekomen?


  “Dat gebeurde via Instagram. Ik kreeg een reactie van jullie op een post van mij. Dat ik een goede DJ was en dat jullie wel potentie in mij zagen. Ik dacht eerst ‘zal wel weer zo’n sponsor- gebeuren zijn’ maar toen ik verder las vond ik het heel leuk wat jullie deden. Niet zon groot en onpersoonlijk boekingsbureau, maar focus op het ontwikkelen van talent en gewoon gezelligheid. Daarom besloot ik een mix in te sturen naar jullie. Nu ken ik jullie team en ben ik uitgenodigd op gesprek over wat ik doe en wat ik wilde bereiken als DJ, en op dit moment zit ik hier in een interview. Die gezelligheid vind ik heel fijn! Op het eerste gesprek was mijn moeder mee, en die vond hetzelfde. Ook vond ze het leuk dat jullie veel creatieve dingen bedenken. Dat vind ik ook leuk om te doen!

   

  -Fijn dat je dat zegt! Wij willen ook graag de gezelligheid en meer persoonlijk contact zien binnen de entertainmentwereld, dus je past erg goed binnen ons team! Je vertelde dat je een mix instuurde. Hoe had je die gemaakt?

   

  “ik werk voor 3 verschillende radiozenders. 2 in Nederland en 1 in Duitsland. Daarvoor stuur ik elke week een mix in van een uur. Ik mix deze in een bepaalde stijl. Ik heb jullie een EDM mix voor de radiostations ingestuurd. Deze mix vond ik zelf erg goed gelukt, vandaar.


  -Wauw, dat mixen lijkt me veel werk. Hoelang ben je daar per week mee bezig?

   

  “iedere dinsdag ben ik bezig met mixen. Het werk is niet allen het mixen, maar ook het zoeken naar nieuwe muziek, het variëren en het opzoeken van nieuwe nummers. Ik ben ongeveer 8 uur per week bezig voor de radiostations in totaal. Het is wel echt een hobby, dus ik vind het leuk om hier veel mee bezig te zijn. Ik kan mezelf er echt in ontwikkelen.

   

  -Ben je verder nog veel bezig met DJ- werk?


  “ja, DJ zijn betekent veel weekendwerk. Nu is dat even wat minder, maar normaal heb ik meestal elk weekend wel wat te doen. Soms zelfs 2 avonden in het weekend. Zo’n feestje duurt vaak tot 3 uur s’ nachts. Gelukkig kan ik de volgende dag lekker uitslapen, omdat ik dan vrij ben. Na 2 avonden draaien ben ik wel een beetje vermoeid, maar ik krijg ook echt adrenaline van het optreden, dus heel vermoeid ben ik dan ook weer niet.

   

  -En hoe zit dat dan met vrienden die in het weekend leuke dingen doen?


  “ik zeg weleens feestjes met vrienden af wanneer ik moet draaien, maar dat vind ik niet zo erg. Het draaien is gewoon heel leuk! Vrienden spreek ik ook veel op de voetbal. Ik heb eigenlijk nooit het gevoel dat ik iets mis.

   

  -Wanneer ben je eigenlijk begonnen als DJ?


  “Toen ik 11 was gingen we op wintersport met vrienden. Een daarvan was DJ, en dat vond ik heel interessant. Ik ben een keer bij hem thuis geweest en hij heeft mij zijn materialen en set laten zien. Ik kwam daarna thuis, en zei: ‘Mam, ik wil ook een Dj- set!’. En dat gebeurde toen ook! Ik ben het echt zelf gaan leren, heb veel technieken geleerd door het op YouTube op te zoeken. Na een tijdje ging ik ook op DJ- les. Ik deed eerst drumles. Daarvan had ik wel het ritmegevoel gekregen dat me erg heeft geholpen met DJ- lessen. Ik heb nog steeds elke dinsdag DJ- les. Ik leer niet alleen de technieken, maar ook hoe het werkt met boekingen, hoe je met mensen omgaat op het podium, hoe geluids- en lichtinstallaties gebruikt kunnen worden en marketingtrucs. Ook leer je veel van andere mensen uit het vak. Dat is niet alleen leerzaam, maar ook gezellig!

   

  -Zo leer je natuurlijk snel! Wanneer heb je voor het eerst opgetreden?


  “Mijn eerste optreden was op de 50e verjaardag van mijn oom. Ik was toen net 12. Ik was heel zenuwachtig want ik had helemaal geen ervaring. Na mijn optreden kwam meteen iemand van het zwembad naar me toe, of ik niet wilde draaien op de opening van het nieuwe zwembad! Vanaf toen werd ik veel geboekt via mond- op mond- reclame. Het ging heel snel. Als ik nu terugkijk op het optreden denk ik: ‘dat had veel beter gekund…’ . vooral de performance was wat minder. Je kan wel merken dat ik gegroeid ben in het vak.

   

  -Je staat nu bekend als DJ TiTom. Waar komt die naam eigenlijk vandaan?


  “Het is een Achterhoekse uitspraak voor ‘proost’. Dat vond ik wel passend: het staat voor gezelligheid, en is kort en bondig.

   

  -Je draait nu -letterlijk- al een paar jaar mee in het DJ- vak. Wat was hierin het meest bijzondere moment uit je carrière?


  “Dat was de Wichmondse Kermis. Het was mijn allereerste grote boeking. Ik mocht voor 2000 man draaien in de feesttent. Vooraf had ik geen idee hoe alles zou gaan en wat ik moest doen. Voor mij speelde een band die een soort zelfgemaakt vliegtuig hadden als promotiemateriaal. Mijn naam werd er ook bij op gezet. Dat bracht me op ideeën voor mijn eigen merchandise- lijn en het spandoek op mijn DJ- booth. Ik heb er dus vooral veel van geleerd, vooral hoe ik mezelf kan promoten.

   

  -Zijn tentfeesten ook je favoriete evenementen om te draaien?


  “ik vind de sfeer bij tentfeesten erg leuk. Ik vind het leuk om voor een feestsfeer te zorgen als DJ. Ik draai ook veel feestnummers, naast vooral EDM en Dance. Je ben zelf onderdeel van het feest en anderen worden blij van wat je doet. Dat vind ik leuk. Op een festival spelen lijkt me ook geweldig. Ik heb alleen nog niet de kans gehad om daar te spelen tot nu toe. Het fijne aan DJ zijn is dat je anderen blij maakt. Daar krijg ik veel zelfvertrouwen van. Het is ook leuk dat mensen je op straat herkennen. Van veraf hoor je dan ineens: ‘Heee, TiTom!’. Zelfs m’n vrienden spreken me meestal aan als TiTom.

   

  -Je ziet je dus nog wel een keer op een festival draaien. Heb je nog meer echte toekomstplannen?


  “Het lijkt me mooi om op een festival te spelen, maar ik wil me eerst zelf meer ontwikkelen. Ik wil stap voor stap groeien. Verder denken komt daarna. Eerst mijn kledinglijn wat meer promoten en mezelf daardoor meer op de kaart zetten. Ik ben nu bezig met het maken van een eigen website. Daar is veel creativiteit voor nodig, en het creatief denken wil ik ook graag nog wat meer ontwikkelen. Uiteindelijk wil ik zelf gaan produceren. Ik heb nu een programma waarmee ik zelf kan produceren, maar ben het echt nog aan het leren. Ik wil het graag kunnen, maar heb er eigenlijk een beetje te weinig geduld voor. Naamsbekendheid krijgen en produceren en uiteindelijk een unieke sound maken. Helemaal mooi zou het zijn om een eigen genre te creëren. Maar, eerst beginnen bij het begin.

   

  -Over toekomst en ontwikkeling gesproken. Hoe zie je de samenwerking met GYG voor je?

  “ik denk dat GYG me verder kan helpen opgroeien in de muziekwereld. Ik wil wel meer leren over het promoten van mezelf en zo te zorgen voor meer naamsbekendheid, en ik denk dat ik dat vanuit GYG kan leren. Het zou heel mooi zijn om een eigen promovideo op te nemen, en meer creatieve ideeën te bedenken die ik kan gebruiken als DJ. GYG heeft een heel persoonlijke en creatieve kijk op dingen en dat bevalt me heel goed. Ik denk dat ik meer creatief werk kan leveren en me zo verder kan ontwikkelen.

   

  -Je hebt een paar hele mooie eigenschappen, Tom. Je zou niet verwachten dat je nog maar 15 bent: Zelfverzekerd, ambitieus en sociaal, maar toch realistisch en bescheiden. Ik vond het ontzettend leuk om je te interviewen, bedankt!


  “ik ben inderdaad niet iemand die graag alleen maar over zichzelf praat of opschept, maar dit interview vond ik wel erg leuk om te doen ;). Ook ontzettend bedankt! En tot snel!